Росіяни в катівні вибивали свідчення / фото ua.depositphotos.com

Український омбудсмен Дмитро Лубинець показав катівню окупантів в Ізюмі Харківської області. Її облаштували у підвалі.

Відповідним відео уповноважений з прав людини в Україні поділився у своєму Телеграм-каналі.

В опублікованому записі можна побачити вузьке підвальне приміщення з лінолеумом на підлозі. За словами Лубінця, загарбники використовували таке підлогове покриття, щоб легко змивати сліди крові після тортур.

Також у цій катівні є стіл, за яким сидів російський військовий і стенографував допит.

"У нас є свідчення багатьох людей, що саме тут проводили допити. Тут сидів представник РФ, записував, а інші вибивали свідчення про шпигунство на ЗСУ", - зазначив омбудсмен України.

Напередодні стало відомо про те, що на кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів міста Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано понад 400 тіл людей.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував масове поховання людей в Ізюмі.

"В Ізюмі на Харківщині знайдено масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там вже почалися. Більше інформації - чіткої, перевіреної інформації - має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти - українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає після себе смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього", - заявив глава держави.

Вас також можуть зацікавити новини: