Кожне тіло з кладовища будуть ексгумувати

На кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів місті Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"Тільки що опубліковували фотографії кладовища у лісі, на якому закопані більше 400 тіл людей. Потрібно буде кожне тіло ексгумувати, як це було в Бучі. В нас є, на жаль, такий негативний трагічний досвід, і будемо встановлювати обставини загибелі кожного з тих більш ніж 400 людей, які закопані на кладовищі біля Ізюму", - сказав Геращенко.

Відео дня

Він також повідомив, що Ізюмі в руїнах лежать житлові будинки і з посиланням на дані місцевих жителів розповів, що з-під завалів тільки одного з таких будинків дістали тіла 47 осіб.

"Це триповерховий будинок, в якому внаслідок потрапляння російської авіаційної бомби обвалилися два під’їзди. За словами місцевих мешканців, коли під окупацією росіян їм доручили розбирати завали, там дістали 47 тіл загиблих", - сказав Геращенко.

Він припустив, що загалом кількість загиблих в Ізюмі під час окупації може наближатись до 1 тис. осіб.

"І це буде більше, ніж у Бучі, в два рази. Звісно, що будемо все перевіряти", - підкреслив Геращенко.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував масове поховання людей в Ізюмі.

"В Ізюмі на Харківщині знайдене масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної інформації – має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього", - заявив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що на Харківщині звільнено від росіян майже 400 населених пунктів, у яких в окупації понад п’ять місяців жили близько 150 тисяч українців.

Сьогодні, 15 вересня, інформуючи про роботу поліції у Балаклії, Ізюмі, Куп’янську та інші населених пунктах Харківської області після їх звільнення Збройними силами України, заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що на територіях ряду звільнених населених пунктів виявлено катівні окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: