Харків сьогодні атакували росіяни, є "прильоти" / фото facebook.com/Сергій Болвінов

Російські окупанти завдали удару по Харкову та області, у передмісті обласного центру є чотири "прильоти". Пізніше стало відомо, що вороги вдарили по житловому багатоповерховому будинку у Київському районі Харкова, і під завалами люди. Згодом стало відомо, що унаслідок ворожих ударів по місту є жертви.

Унаслідок ворожої атаки у приватному секторі пошкоджено житлові будинки, попередньо відомо, що постраждала жінка, і є осколкові поранення у дітей, написав у Facebook керівник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

"…В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють всі служби. Також ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо - двома ракетами С-300", - зазначив він.

Харків і область атакували вороги, є "прильоти" / фото facebook.com/Сергій Болвінов

Про влучання у багатоповерхівку написав очільник Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. "Окупанти вдарили по житловому багатоповерховому будинку у Київському районі Харкова. Зруйновані під’їзди. Під завалами перебувають люди. Рятувальники та інші екстрені служби працюють на місці", - повідомив чиновник.

Потім Синєгубов уточнив, що унаслідок ворожого удару по обласному центру загинули дві жінки, яким було 40 та 56. Поранення отримали 28 осіб.

"Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму!" - підкреслив він.

Згодом стало відомо, що число поранених зросло до 35 осіб. "Серед них - двоє дітей 10 та 12 років. У важкому стані перебувають п'ятеро людей", - додав очільник Харківської ОДА.

У Харкові збільшується кількість постраждалих. За оновленими даними, внаслідок ворожого удару їх кількість перевищила 40 осіб. "Кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. Серед них четверо дітей, їх ній стан середньої важкості", - поділився Синєгубов.

Війна в Україні триває - РФ завдала нового удару по українській території

Супротивники зранку 23 січня вдарили ракетами, зокрема, по Харкову, Києву та Павлоград. Під Києвом також лунали вибухи.

Повідомлялося, що у столиці України на території Святошинського району горіли легкові машини, у Печерському є "приліт" у нежитлову будівлю, а в Соломʼянському вибуховою хвилею в багатоквартирному будинку повибивало вікна. Згодом стало відомо, що є постраждалі. У Павлограді через росіян одна людина загинула і одна - постраждала.

Вас також можуть зацікавити новини: