РФ почала повномасштабне вторгнення проти України 24 лютого 2022 року / фото УНІАН, Олександр Синиця

Економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов прогнозує, що повномасштабна війна РФ проти України буде продовжатися ще мінімум три роки. 

Як він розповів в інтерв'ю "Главреду", прогноз, який говорить, що війна в Україні закінчиться через три роки, – це не страшний прогноз, а мінімальний.

"Для цього прогнозу є досить точна дата - 20 січня 2025 року, дата інавгурації нового президента США, який буде дотримуватися іншої позиції щодо порушника міжнародного права", - зазначив Ілларіонов.

Відео дня

Він додав, що три роки - це мінімальні терміни. За словами економіста, якщо ж при владі залишиться Джо Байден, або ж у Білий дім прийде нехай і інший президент США, але буде дотримуватися такого ж підходу, то в такому випадку військові дії можуть розтягнутися на більш тривалий термін.

"Тому трирічний горизонт - мінімальний та оптимістичний сценарій для нинішньої війни", - підсумував президент Інституту економічного аналізу.

Раніше генерал СБУ у відставці, нардеп Андрій Кожем'якін спрогнозував, що перемога України у війні проти РФ настане у найближчі три місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: