Війська Кадирова розташувалися на кордоні з Кримом / фото REUTERS

Підрозділи так званих "кадирівців" відловлюють дезертирів на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області.

Про це розповів військовий експерт, полковник Збройних сил України у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

"Цікаві ті частини, які підійшли недавно. Їх 1,5 тисяч осіб, які посилили "кадирівське" угруповання у Херсонській області... "Кадирівців" там близько 2-2,5 тисячі осіб. Це угруповання розтягнулося вздовж входу в Крим. На всіх проїздах і вздовж узбережжя знаходяться "кадировські" війська", – зазначив він.

"Завдання у них дуже цікаве. З одного боку вони виловлюють дезертирів, усіх. Причому росіян передають правоохоронним органам РФ, а з дезертирами з "Л/ДНР" відбуваються цікаві речі, іноді пропадають... Крім того, за словами наших активістів, вони займаються подвійним віджаттям. Усіх вояк, які їдуть до Криму і везуть з собою щось награбоване, вони їх ще раз грабують, ну, просто все відбирають...", – додав Світан.

Також експерт припустив, що саме там, де зараз розташувалися "кадирівці", буде майбутня лінія фронту: "По них зараз можна визначити, де російські війська імовірно можуть "запечатати" вхід до Криму".

Нагадаємо, раніше полковник в запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, що заважає українським бійцям звільнити Херсон.

Вас також можуть зацікавити новини: