ЗСУ пішли в наступ на півдні України / скріншот

Названо причини, які ускладнюють деокупацію правобережної частини Херсонської області, у тому числі і самого Херсон.

Свою думку з цього приводу висловив військовий експерт, полковник Збройних сил України в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі FREDOM.

"Основна проблема в повільній деокупації Херсонщини – це щільність російських військ, яку вони збільшили за останні кілька тижнів, до речі, вивівши частину військ з Ізюмського котла. Тому щільність військ у  районі Ізюма зменшилася, а щільність військ на Херсонщині збільшилася, – зазначив він. –  У Харківській області кількість росіян на квадратний кілометр набагато менше, ніж зараз є в Херсонській області".

Світан впевнений, що швидкість руху ЗСУ на правобережній Херсонщині залежатиме від швидкості знищення росіян і від тих бойових можливостей, які дає Україні співпраця з НАТОвськими партнерами:

"Та кількість боєприпасів, яка зараз підійшла у район Херсонщини, в принципі, достатньо для зменшення щільності військ росіян приблизно до такого рівня, як вона була зменшена самими росіянами в районі Ізюма, і далі буде в якихось місцях каскадне обвалення...".

Контрнаступ ЗСУ на харківському напрямку

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня Збройні сили України почали контрнаступну кампанію на окупованих територіях Харківської області.

11 вересня в Міноборони РФ визнали, що втратили контроль майже над усією захопленою частиною регіону.

Згодом у Генштабі ЗСУ підтвердили, що ворожі сили втекли з Харківської області.