Деокупація Рівнополя відкриває українським воїнам можливості рухатися, зокрема, у бік Маріуполя, повідомив Олександр Мусієнко  / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Звільнення Рівнополя Донецької області від російських окупантів відкриває можливості просуватися українським воїнам в бік Волновахи та Маріуполя.

Про це керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко сказав в коментарі "24 каналу". За його словами, деокупація Рівнополя надзвичайно позитивна новина, і за цей населений пункт точилися бої ледь чи не з початку наступальних операцій Збройних сил України у червні.

Мусієнко нагадав, що взимку ворог намагався вклинюватися у нашу лінію оборони й розглядав плацдарм Рівнополя як можливість поновити наступальні дії на цьому напрямку. Експерт зазначив, що звільнення населеного пункту відкриває Силам оборони можливості просуватися далі.

Відео дня

За його словами, ймовірно, наступною ціллю буде Старомлинівка, де ворог розмістив свої артилерійські позиції, а за цим селом відкриється оперативний простір, який дозволить просуватися в бік Волновахи та Маріуполя і притискати окупантів ближче до азовського узбережжя.

Український контрнаступ - свіжі новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 червня, заступник міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі проінформувала, що Сили оборони повернули село Рівнопіль під контроль України.

Населений пункт був захоплений російськими військами у березні 2022 року.

Об'єднаний прес-центр сил оборони Таврійського напрямку показав відео, у якому воїни 2-го механізованого батальйону 31-ї окремої механізованої бригади кажуть, що вони в Рівнополі вже з 25 червня.

Вас також можуть зацікавити новини: