ЗСУ готуються до контрнаступу / фото Міноборони Британії

Росіяни вже змирилися з тим, що контрнаступ Збройних сил України їм не зупинити.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи заяву ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про те, що для майбутнього контрнаступу Україна зібрала до 400 тисяч чоловік особового складу. На думку експерта, Пригожин переслідує певну мету.

"Коли непідготовлений розум чує цифру у 200 тисяч або навіть 400 тисяч, то перше, що у нього клацає - ОГО! 400 тисяч, це, на хвилиночку, більше, ніж весь контингент російських окупаційних військ в Україні! Пригожин готує споживачів інформаційного фаст-фуду до того, що у ЗСУ є перевага, - зазначив Коваленко. - Кількісна перевага, яка просто задавить у контрнаступі менші сили російських військ, і ті змушені будуть тікати... кхм, тактико-стратегічно-жестодобровільно-негативно наступати".

Відео дня

Іншими словами, російське суспільство починають морально готувати до майбутньої втечі російських військ, додав експерт:

"А тому, зараз будуть з'являтися вкидання про "багаторазово переважаючі" сили противника, легіони НАТО і зірки смерті, щоб максимально виправдати деградацію вже навіть не наступальних, а оборонних можливостей "другої" армії в світі. Скиглій Женя знову виявився корисним".

Контрнаступ ЗСУ - що заявив Пригожин

Як писав УНІАН, говорячи про підготовлюваний контрнаступ ЗСУ, Євген Пригожин заявив:

"Через тиждень орієнтовно українці повинні почати наступ. Зараз вони поки не починають - чекають, коли остаточно просохне грунт. Може бути, чекають на додаткові "прибамбаси" - ракети, бронетехніку. У них зібрано 200, за деякими джерелами, до 400 тисяч особового складу".