ЗСУ пішли в контрнаступ на декількох напрямках / фото УНІАН, Арсен Петров

У Білому домі назвали просування Збройних сил України на фронті "швидким і приголомшуючим", особливо на північному сході країни.

Відповідну заяву зробив Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає CNN.

За його словами, на реалізацію такого ефективного наступу ЗСУ пішли "тижні планування".

Відео дня

"У них, безумовно, є певний імпульс, особливо там, на північному сході країни, на Донбасі. Тільки з цього звіту ви побачили, наскільки швидкими і приголомшливими були їхні успіхи", – заявив він.

Що стосується просування українських захисників на півдні, то, як зазначив Кірбі, там ЗСУ теж домоглися деякого прогресу, але зустріли більш жорсткий опір російських окупантів.

Говорячи про перспективи дипломатичного врегулювання, Кірбі акцентував увагу на тому, що "Путін не виявляв ніякого бажання припиняти цю війну".

Разом з тим, за його словами, США активно стежать за тим, що відбувається у самій Росії:

"Дуже цікаво спостерігати, чи не правда, зараз, що він (Путін) стикається з публічними докорами не тільки з боку опозиціонерів, але і з боку реальних виборних посадових осіб всередині Росії. Це важливо".

Нагадаємо, 6 вересня Збройні сили України почали контрнаступну кампанію на окупованих територіях Харківської області.

13 вересня заступник міністра оборони України Ганна Маляр уточнила, що реальна кількість звільнених територій у Харківській області майже вдвічі більша за названі (понад 300 населених пунктів).

Вас також можуть зацікавити новини: