На 90% дисфункціональний: оглядач оцінив стан Чорноморського флоту РФ

Кораблі ЧФ РФ зараз не здатні виконувати свої прямі функції, проте небезпека зберігається, адже ракетоносії ще є.

Україна продовжує знищувати російський Чорноморський флот. Зараз він дисфункціональний на 90%, заявив військовий оглядач Денис Попович.

Як він зауважив в ефірі телеканалу FREEДОМ, морські дрони і надалі вражатимуть ворожі обʼєкти. Тож кожен корабель противника у будь-який час повинен боятися таких ударів. 

"Нагадаємо Кримський міст влітку торік. [Magura] підкралися давним-давно. Вони обвалили його 17 липня минулого року за допомогою дронів. Тому вже навіть міст став об’єктом удару для безекіпажних морських дронів. Я думаю, що кожен корабель у будь-якому місці, у будь-який час повинен боятися ударів цих систем, цих апаратів. Оскільки це нове слово в морських боях і битвах. Спроби підірвати панування РФ на Чорному морі. Воно підірване вже, тому що за допомогою цих дронів вдалося загнати основні ракетні кораблі РФ у Новоросійськ", – пояснив Попович. 

Оглядач наголосив, що станом на зараз кораблі зі складу Чорноморського флоту РФ не можуть виконувати свої прямі функції як-от забезпечення десантування чи захист узбережжя від висадки десанту. Попович нагадав, що українські спецпризначенці вже неодноразово потрапляли до окупованого Криму. 

"Фактично Чорноморський флот зараз на 90% дисфункціональний. Так, він становить небезпеку, основні його ударні можливості збереглися – ракетоносці ще є. Жоден із ракетоносців не був виведений з ладу так, щоб він не міг повністю обстрілювати територію України ракетами", – констатував він. 

Удари по кораблях РФ у Чорному морі: останні новини

Вранці 14 лютого поблизу берегів тимчасово окупованої Алупки (Крим) було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що судно везло вантаж з Новоросійська до Севастополя, коли його атакували морські дрони.

1 лютого поблизу Криму знищили ще один ворожий корабель. Йдеться про крейсер "Івановєц". У ГУР тоді зазначили, що його вартість орієнтовно $60-70 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: