РФ зібралася модернізувати Х-22 / скріншот

У Росії вирішили спорядити крилаті ракети Х-22 касетною бойової частиною. Як попередив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, у разі успішної інтеграції російські війська продовжать їх застосовувати по тиловій Україні, в тому числі по містах, передає "Обозреватель".

"З одного боку, касетна бойова частина зменшує ефект точкових руйнувань, але з іншого - призводить до більшої кількості мікроруйнувань на набагато більшій території. Тобто росіяни від псевдоточкового руйнівного впливу перейшли до охоплення більшої площі руйнувань", - зазначив експерт.

Коваленко не виключає, що росіяни зможуть використовувати такі ракети при спробах завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі.

Відео дня

"Підкреслю, що застосування касетного типу засобів ураження в містах є військовим злочином, а ризик зростання жертв серед цивільного населення зростає. Тому дану модернізацію ніяк інакше, ніж удосконаленням знаряддя терору проти цивільного населення, назвати неможливо", - додав обозреватель.

Росія отримала ракети від КНДР - що повідомлялося

Раніше повідомлялося, що Росія вдарила по Україні північнокорейськими ракетами.

Експерти припускали, що РФ отримала від КНДР ракети KN-23 (Hwasong-11Ga). За даними з відритих джерел, дальність польоту - 690 км, маса бойової частини - 500 кг, загальна маса 3,4 тонни.

Вас також можуть зацікавити новини: