Росія б'є по Україні "кинджалами" / фото ua.depositphotos.com

За відсутності ефективної авіації зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) для захисту українського неба завжди буде мало, скільки б їх не передали, заявив авіаційний експерт Валерій Романенко, висловлюючи думку про те, як можна посилити українську систему ППО.

За його словами, зараз Росія робить упор на виробництво балістичних ракет.

"Це було видно по співвідношенню виробництв тих чи інших типів ракет. Найбільш високими темпами зростало виробництво саме балістичних ракет - "Іскандер", "Кинджал". І досить активна велася модифікація ракет Х-22 в Х-32. Ці ракети дуже складно збивати", - зазначив він.

Як додав Романенко, більш-менш від них захищений Київ, хоча у столицю теж "прилітає".

"А ось інші міста... у нас просто не вистачає комплексів - Patriot і SAMP/T. Ці комплекси вкрай дорогі. Якщо вартість звичайних комплексів - сотні мільйонів, то вартість комплексу Patriot з PAC-3, з серйозними можливостями надійної протиракетної оборони - мільярди. Очевидно, це не дає можливості постачати нам їх більше", - сказав експерт.

Удар Росії по Києву 2 січня 

Як писав УНІАН, 2 січня Повітряні сили ЗСУ збили 10 з 10 російських аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" за допомогою системи Patriot. Усі вони летіли на Київ.

"Це рекорд. Якби ракети уразили ціль, то наслідки були б катастрофічними", - зазначив головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Вас також можуть зацікавити новини: