На Кримському мосту стався вибух / t.me/bazabazon

Якщо Кримський міст був серйозно пошкоджений, то це суттєво вплине на шляхи постачання російських окупантів, які захопили українські землі.

Про це заявив аналітик Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос, передає Reuters. "У Росії буде тільки одна наземна лінія постачання - Прибережна магістраль на Азовському морі для підтримки або евакуації десятків тисяч своїх військових в окупованих Херсоні і Криму", - написав Баррос в "Твіттері".

Видання зазначило, що хоча деталі події поки неясні, деякі російські політики поспішили звинуватити у вибуху українську сторону. І навело приклад, що в заяві Слідчого комітету (СК) РФ говориться, що відповідальність за напад несуть українські "спецслужби". СК РФ навіть порушив за даним фактом кримінальну справу.

Відео дня

Також видання зазначило, що окупований Крим є улюбленим місцем відпочинку росіян, яких перестали пускати в Європу. У розпал курортного сезону на Кримському мосту і біля його під'їздів постійно утворювалися величезні затори.

Вибух на Кримському мосту 17 липня

Сьогодні на світанку стався вибух на Кримському мосту, в результаті чого один проліт дорожнього полотна впав у воду. Під час вибуху загинули двоє росіян.

Деякі ЗМІ з посиланням джерела повідомили, що це була спецоперація СБУ і ВМС України, проте в СБУ не стали уточнювати деталі щодо цього удару по мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: