У РФ заявили про атаку морських дронів на Кримський міст: що відомо

Стверджується, що по мосту запустили три безпілотники.

Міноборони Росії заявило про атаку морських дронів на Кримський міст. Стверджується, що по мосту запустили три безпілотники.

Перше повідомлення про нібито удар напівзаглибним безекіпажним катером з'явилося 1 вересня близько 23.15 мск: "Український морський безпілотник був своєчасно виявлений і знищений в акваторії Чорного моря".

Два інших повідомлення з'явилися вже після півночі, у ніч на 2 вересня.

У РФ звітують про знищення усіх трьох безпілотників.

Коментуючи цізаяви росіян, в Силах оборони півдня України заявили, що напруження ситуації навколо Кримського мосту-це тактика ворога:

"Те, що їм постійно щось мариться навколо Кримського мосту - це зрозуміло. Тому що діагноз точний, конструкція зайва. І вони просто намагаються вгадати час, коли це стане очевидним для всіх".

Як РФ намагається захистити Кримський міст - що повідомлялося

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що Росія намагається захистити кримський міст від можливих атак за допомогою різних методів, включаючи системи ППО і підводні бар'єри.

"Росія використовує ряд засобів пасивного захисту, таких як генератори диму і підводні бар'єри, поряд з заходами активного захисту, такими як системи ППО, щоб підвищити живучість водних переходів і мінімізувати збиток від майбутніх атак. Важливість моста як для логістики, так і для символіки російської окупації обумовлює прийняття таких великих заходів захисту", - повідомлялося раніше.

Зазначалося, що Росія у значній мірі залежить від Кримського моста і поромів для перетину проток.

Вас також можуть зацікавити новини: