У Бєлгороді вибухи / колаж УНІАН, скріншоти

Легіон "Свобода Росії", бійці якого воюють на боці України і прорвалися через російський кордон, анонсував масований удар по військових об'єктах і позиціях збройних сил Росії в Бєлгороді. Повідомляють, що його буде здійснено о 17:00. Жителів, які не встигли покинути регіон, закликали пройти в укриття: "Ви не зобов'язані ставати живим щитом для путінських силовиків. Бережіть себе і ваших близьких".

Оновлено. У Міноборони РФ традиційно відзвітували про роботу ППО в Бєлгородській області, заявивши, що "знищено в повітрі" п'ятнадцять реактивних снарядів RM-70 "Вампір".

Також російські пабліки повідомляють про пошкодження у селищі Розумне під містом та обстріл Шебекиного:

"Шебекине теж під обстрілом - очевидці публікують у соцмережах відео пожежі в районі виробництва "Гофротара".

Крім того, у мережі пишуть про те, що удар припав на місце, де виробляли "шахеди". Наразі підтвердження цієї інформації немає.

До цього губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков попередив про ракетну небезпеку. А російські Telegram-канали почали повідомляти про вибухи і "приліт" у місті.

Вибухи в Бєлгороді 16 березня - відео

Рейд добровольців у Росії - актуальне

Нагадаємо, вранці 16 березня добровольці, які прорвалися через кордон РФ, заявили, що "обмежена військова операція в Бєлгородській і Курській областях Росії триває":

Як підтвердження вони показали нову партію полонених з числа збройних сил РФ і запросили "на зустріч" Гладкова, щоб передати йому їх.

Вас також можуть зацікавити новини: