ЗСУ чекають на Leopard 2 / фото wikimedia.org

Військовий експерт Олег Жданов відповів, у якого з танків потужніший снаряд - у німецьких Leopard 2 або у російських Т-72

"Снаряд Leopard 2 набагато потужніший за снаряд Т-72. І не за рахунок калібру. Те, що калібр на п'ять міліметрів менше у Leopard, - це не ще говорить ні про що", - заявив він.

За його словами, західні виробники використовують вибухові речовини більш високої якості, і корпус їхніх снаряда зі сталі більш високої якості.

Відео дня

"Снаряд західного виробництва має тонше стінки і більше вибухової речовини. Снаряд пострадянського виробництва має більш товсті стінки, вуглецева сталь, вона повинна бути крихка, щоб кришитися на більшу кількість осколків, але у такому снаряді менша кількість вибухової речовини", - зазначив експерт.

Крім того, як додав Жданов, німецький порох кращий за своїм складом: "Він менш натуральний, більш синтетичний. Відповідно дальність прямого пострілу у Leopard 2 більше. А це для танка основний показник, показник бойових можливостей гармати".

Також, як заявив експерт, стабілізація ствола під час стрільби у Leopard 2 набагато кращий, ніж у Т-72: "Це дуже важливо для танка. Від цього залежить точність".

Росіяни бояться Leopard 2 - новини

Раніше повідомлялося, що російські військовослужбовці дуже сильно бояться того моменту, коли Збройні сили України отримають німецькі танки Leopard 2. За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, у зв'язку з цим "російські танкісти кустарно підвищують захист своїх танків".

А до цього з'явилася інформація, як росіяни епічно зганьбилися, похвалившись "захопленим" танком Leopard.