Лікар Комаровський пояснив, чому РФ до Нового року не буде "бомбити" Україну

Такий висновок він зробив через майбутні переговори президентів США та Росії

Відомий доктор Євген Комаровський висловився про загрозу нового вторгнення РФ, коментуючи слова спікера парламенту Руслана Стефанчука про можливість нанесення Росією ядерного удару по Україні.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Комаровський відразу попередив, що не є експертом по заявах про ядерний удар, а всього лише "будує комунікаційні паралелі".

За його словами, тема можливої нової війни з РФ щодня спливає в Україні "з усіх прасок". У зв'язку з цим, вважає він, "батько нації" (ймовірно, президент країни) повинен публічно заспокоїти українців з цього приводу.

Читайте такожМЗС відреагувало на заяву Путіна про підготовку Україною "військової операції" на Донбасі

"А так виходить, що представники на найвищому рівні влади говорять абсолютно протилежні речі. Я принаймні для себе зрозумів одне - оскільки Путін сказав, що на початку січня у них якісь переговори будуть [з Байденом]... Оскільки вони домовилися, що вони зустрінуться на початку січня, то я готовий привітати всіх жителів нашої країни з тим фактом, що таки до Нового року, швидше за все, нікого бомбити не будуть", - заявив Комаровський.

Ситуація на кордоні і можлива агресія РФ

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

При цьому, в Міноборони України дану інформацію заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.