Володимир Путін / фото REUTERS

Заява президента Російської Федерації Володимира Путіна про нібито підготовку Україною "військової операції" на Донбасі не відповідає дійсності.

Про це кореспонденту УНІАН сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Заява президента Росії про нібито підготовку Україною "військової операції" на Донбасі не відповідає дійсності", - заявив речник.

Дипломат підкреслив, що Україна прагне виключно миру.

Читайте такожПутін згадав про Порошенка з Донбасом та звинуватив Україну у "видавлюванні росіян"

"Постійні зусилля українського керівництва задля зрушення з місця мирного процесу, насамперед в Нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту. Ба більше, глава Офісу президента України та наша делегація в Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, аби вчора добитися відновлення режиму припинення вогню", - додав Ніколенко.

"Закликаємо РФ сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню та завершенні міжнародного збройного конфлікту на сході України", - сказав речник.

За словами дипломата, люди по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, особливо напередодні новорічних свят.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 грудня, Путін заявив, що в Україні готують операцію з силового вирішення ситуації на Донбасі. Президент РФ також вважає, що західні країни намагаються створити в Україні "анти-Росію" з постійним "накачуванням сучасною зброєю, з промиванням мізків населенню".

Вас також можуть зацікавити новини: