Дрони атакували комбінат у Липецьку / скріншот

Удар безпілотниками по металургійному комбінату у Новолипецьку в РФ організували одразу дві українські спецслужби: СБУ та ГУР. Про це повідомляють джерела УНІАН.

"Це один із найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс РФ і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина із цього підприємства іде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль", - зазначило джерело.

Як відомо, після потужних вибухів на Новолипцькому металургійному комбінаті (НЛМК) почалася масштабна пожежа та евакуація всього персоналу заводу.

Вукраїнських спецслужбах зазначили, що безпілотники СБУ та ГУР поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об'єктів, за даними джерел, призведе до зупинення всього виробничого процесу металургійного комбінату на довгий час.

Атака дронами на НЛМК - відео

Відомо, що власником ураженого комбінату є наближений до Путіна російський олігарх Володимир Лісін. За оцінками Forbes, він входить до трійки найбагатших людей рф. 

За даними ЗМІ, до недавнього часу на Новолипецькому металургійному комбінаті вироблялася сировина для російських компаній, що займаються ядерною зброєю і балістичними ракетами.

Як писав УНІАН, у ніч проти 24 лютого, жителі російського Липецька заявили про звуки вибухів у місті. За словами городян, було видно дим в районі Новолипецького металургійного комбінату, найбільшого сталеливарного підприємство в країні. Губернатор Липецької області Ігор Артамонов серед ночі повідомив, що пожежа була тільки в одному цеху і нібито швидко погашена, а постраждалих немає.

Вас також можуть зацікавити новини: