У ЗСУ порахували, скільки коштувала Кремлю остання масована ракетна атака на Україну

Про розцінки на ракети РФ розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що на останню велику ракетну атаку 16 грудня Кремль витратив $ 500 млн.

"Якщо брати за старими цінами, тому що у нас є дані з відкритих джерел, там 13 млн доларів коштує ракета Х-101 і 6,5 млн доларів одна ракета калібр. З калібрами простіше порахувати: якщо там брати 12 калібрів, то там виходить 78 мільйонів доларів. Якщо брати більше 50 ракет Х-101 (найдорожча ракета), але навіть якщо там X-555 з якоюсь залишковою вартістю (вони дешевше в два рази). Як не крути півмільярда доларів пішло в трубу", - сказав він у новому випуску програми "Аргумент".

Ігнат заявив, що Україні подібні атаки обходяться життями наших людей, а також окупанти вбивають інфраструктуру країни.

Ракетна атака РФ 16 грудня: деталі

16 грудня російські окупанти випустили 70 крилатих та 4 керовані авіаційні ракети по Україні, 60 з яких збили сили протиповітряної оборони. В результаті ударів уражено кілька об'єктів енергетичної інфраструктури та житлові будинки в Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в результаті ракетної атаки росіян пошкоджено близько дев'яти об'єктів генерації. 

Компанія "Укренерго" оголосила, а потім припинила дію надзвичайної ситуації (blackout) в об'єднаній енергосистемі України після масованих російських ракетних ударів.