Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію / фото ua.depositphotos.com

В "Укренерго" оголосили про надзвичайну ситуацію в енергосистемі України станом на 16 грудня 2022 року.

Як повідомляється на сайті компанії, внаслідок російських атак з енергооб'єктів сталася втрата 50% споживання об'єднаної енергосистеми України (ОЕС). У зв'язку із цим компанія оголосила про режим системної аварії.

"16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку Російської Федерації електроенергетичної інфраструктури України відбулася втрата понад 50% споживання ОЕС України, що, відповідно до п. 2.4 Кодексу системи передачі, визначає настання режиму системної аварії", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Тож, за правилами ринку, у разі такої значної втрати споживання електросистеми, оголошується надзвичайна ситуація:

"Відповідно до правил ринку (Розділ 9 пп. 9.1.2), повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року".

Оновлено. Згодом в "Укренерго" додали, що режим надзвичайної ситуації запроваджено тільки для учасників ринку електроенергії. Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Зазначається, що унаслідок влучань найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. "Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею", - запевнили в "Укренерго".

Масована ракетна атака по Україні 16 грудня 2022 року

16 грудня Росія влаштувала масований ракетний обстріл території України. Вибухи лунали у низці міст - Києві, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Кривому Розі та інших.

Спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив про проліт над Україною понад 60 ракет, ППО спрацювала непогано.

В Україні запроваджено аварійні відключення електроенергії через влучання ворожих ракет в енергооб'єкти. Повідомлялося, що знеструмлено Харків та Кіровоградську область.

Внаслідок масованої ракетної атаки Росії 16 грудня було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури на сході та півдні України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.  "Відбуватимуться аварійні відключення світла. Як тільки це буде можливо - енергетики відновлюватимуть енергопостачання", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: