Жданов пояснив, чому РФ рідше здійснює ракетні атаки / скріншот

Масовані атаки Росії значно зменшилися через виснаження запасів ракет і стану пускових установок, який вимагає ремонту.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, заявивши буквально, що у РФ "немає ракет".

"РФ потрібно місяць, щоб зробити 40 ракет різних модифікацій. Це один залп. А потім ще місяць чекати, щоб знову зробити масований ракетний удар, - зазначив він. - І то, ми витримували по 100 ракет, по 80 ракет".

Відео дня

Як сказав Жданов, під командуванням генерала РФ Сергія Суровікіна російські окупаційні війська розстріляли більшу частину ракетного боєзапасу, плюс їхні пускові установки на тих же кораблях у Чорному морі "здохли" і вимагають ремонту:

"Напевно, шахтні пускові установки прийшли в непридатність. Є ліміт пусків, треба тепер ремонти робити. А за які гроші і на якому заводі?".

Також Жданов заявив, що зараз українські захисники збивають практично всі російські ракети, крім "Кинджалів" та Х-22: "І то залишилося почекати до середини березня: отримаємо перші комплекси Patriot або Mamba (SAMP/t) - Х-22 для нас буде не проблема, і "Кинджали" будемо намагатися перехоплювати".

Скільки ракет залишилося у Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, наприкінці 2022 року Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація вийшла за межі необхідного для власного захисту резерву у використанні крилатих та балістичних ракет.

За його словами, у Росії залишилося менше 13% ракет "Іскандер", в той час як необхідно мати хоча б 25-30%.