Путін пригрозив міг-31к над Чорним морем / скріншот

Нові погрози президента РФ Володимира Путіна, пов'язані з тим, що носії ракет "Кинджал" Міг-31К патрулюватимуть Чорне море, кардинально нічого не міняють для Сил оборони України, заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, передає "Українська правда".

"Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, Росія і так щодня погрожує нашій країні різними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора нехай краще прокоментував би його прес-секретар", - сказав спікер.

Він додав, що з технічного боку характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють Росії запускати її по території України як з Північного, так і зі східного напрямків:

Відео дня

"Акваторія Чорного моря - це лише ще один напрямок. У той же час російська авіація і так щодня патрулює там повітряний простір, у тому числі винищувачами і розвідниками".

Також Ігнат припустив, що, можливо, ці погрози Путіна більше спрямовані на країни-НАТО, які потенційно потрапляють у зону ураження "Кинджалів". Він назвав заяву черговою "путінською страшилкою".

МіГ-31К патрулюватимуть Чорне море - що заявив Путін

У середу, 18 жовтня, Путін заявив, що РФ почне патрулювати повітряний простір над Чорним морем літаками з ракетами "Кинджал".

"За моїм дорученням Повітряно-космічні сили Росії починають на постійній основі патрулювання у нейтральній зоні повітряного простору над Чорним морем", - сказав він.

Вас також можуть зацикавити новини: