У РФ оголосили, що вдосконалили винищувачі МіГ-31 / скріншо

У Росії оголосили, що для запуску аеробалістичної ракети Х-47М2 "Кинджал" можуть тепер використовуватися вдосконалені винищувачі МиГ-31И. Аналітики вважають, що загроза виглядає більш ніж реальною, передає Defense Express.

Зазначається, що вперше про існування такого літака рашистські ресурси заявили у серпні 2022 року.

"Головна відмінність МиГ-31И від "попередника" у модифікації МіГ-31К - якщо на другому типі літака пілоти повинні вручну вводити необхідні дані в бортову апаратуру для пуску "Кинджала", то на першому типі літака бортова апаратура начебто дозволяє "в автоматичному режимі без участі пілота" зробити пуск "Кинджала" за заданими параметрами", - йдеться у повідомленні.

За висновками експертів, якщо ця заявлена характеристика МиГ-31И дійсно відповідає дійсності, то це означає, що РФ зможе точніше бити ракетами "Кинджал" по військовій та цивільній інфраструктурі України.

Нові російські ракети Х-БД - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, під час візиту північнокорейського диктатора Кім Чен Ина в Росію Міністр оборони РФ Сергій Шойгу і його підлеглі заявили, що поставили на озброєння крилаті ракети Х-БД з дальністю польоту понад 6500 кілометрів для бомбардувальників Ту-160.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що швидше за все, розрекламована росіянами як нова крилата ракета Х-БД зараз існує тільки у формі прототипу, і очікувати її масового застосування по Україні не варто.

Вас також можуть зацікавити новини: