Росіяни вже можуть роздавати повістки мешканцям окупованих територій: що відомо / фото ua.depositphotos.com

Після запровадження в Росії реєстру військовозобов’язаних і електронних повісток окупанти отримали змогу роздавати повістки мешканцям окупованих територій.

Як повідомив міський голова Мелітополя (Запорізька область), в особливій небезпеці громадяни, що отримали російські паспорти. 

"Окупанти придумали спосіб мобілізувати мешканців рф і захоплених частин України – створили електронний реєстр військовозобов’язаних і роздаватимуть електронні повістки. Реальна можливість стати гарматним м’ясом для РФ поки що тільки у тих, хто взяв рашистські паспорти. Проте в небезпеці всі мешканці ТОТ – окупаційні соціальні служби та медзаклади також можуть передавати дані в реєстр військовозобов’язаних", – зазначив Федоров.

Відео дня

Він наголосив, що єдиний вихід із ситуації – виїзд з окупації. 

"За два останніх тижні це зробило вже більше 2000 людей. Нагадаю, мелітопольці, завдяки допомозі міжнародних партнерів можуть зробити це безкоштовно", – додав він.

Закон про електронні повістки в РФ - деталі

14 квітня президент країни-агресора Володимир Путін підписав закон про введення електронних повісток та створення цифрового реєстру військового обліку. 

В реєстрі зберігатимуться особисті дані військовозобов'язаного, в тому числі місце проживання і місце перебування. Вручення повісток відбуватиметься або рекомендованими листами за місцем проживання, або онлайн – через сервіс Держпослуг. 

Після отримання повістки військовозобов’язаний не має права на виїзд з країни до моменту появи у військкоматі. 

Вас також можуть зацікавити новини: