Росія розпочинає незаконну мобілізацію в Криму / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов зробив різку заяву про мобілізацію в окупованому Криму і жорстку відповідальність тих кримчан, які встануть до лав російської армії.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

За його словами, у РФ немає правових підстав для того, щоб оголошувати мобілізацію у Криму.

Відео дня

"Я більше не вважаю РФ правовою державою.... У Російської Федерації немає підстав, але захотіли – оголосили. Як Путін сказав: "Подобається – не подобається, терпи моя красуня". Ось нехай росіяни тепер і терплять свого вождя. Вони за нього голосували, ходили на мітинги, кричали: "Путін", "Ура", "Слава Росії", "Росія вперед", вставання з колін... Ось тепер нехай вони отримують результат. Звичайно ж, ніякої правової або юридичної основи для того, щоб оголошувати мобілізацію в Криму, у Росії немає", – заявив Жданов.

При цьому він зробив важливе уточнення про тих, хто буде призваний з Криму до лав російської армії:

"Це територія на сьогоднішній день є окупованою.. РФ несе відповідальність за все, що відбувається на цій території... Ті, хто призваний з Криму, вони не комбатанти. Якщо вони потраплять сьогодні сюди в Україну, будуть воювати у складі армії РФ і потраплять у полон, то вони не комбатанти, вони відразу йдуть за статтею "військові злочинці".

Нагадаємо, раніше Жданов розповів, що російська окупаційна влада починає мобілізацію у Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: