Жданов розповів, чому Путін не оголошує війну Україні / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чим Росії загрожує офіційне оголошення війни Україні.

Свою думку з цього приводу він висловив в YouTube.

Це докорінно змінює всю політичну складову між Україною і Росією, зазначив експерт.

"Якщо РФ називає "спецоперацію" війною проти України, оголошує нам війну, ООН зобов'язана включити механізми запобігання цій війні. Росія визнається країною-агресором, позбавляється права голосу в ООН, вона може взагалі вилетіти з ООН за такі агресивні дії... Усі питання, які стосуватимуться врегулювання цієї війни, будуть вирішуватися без РФ... А усі країни-члени ООН зобов'язані будуть розірвати відносини з Росією (дипломатичні, економічні, будь-які)", – зазначив він.

"Ось з цієї причини ніхто не оголошує війну. Якщо РФ перша оголосить війну, вона буде визнана країною-агресором. ООН буде зобов'язана виділити нам і гуманітарну, і військово-технічну допомогу, аж до надання миротворчих сил для проведення військової миротворчої операції на території України", – додав Жданов.

За його словами, тому РФ і не оголошує війну, і не може запровадити воєнний стан, а також оголосити загальну мобілізацію в країні: "Крім соціального вибуху, це ще сильно загострить зовнішньополітичну ситуацію навколо Росії".

Нагадаємо, глава Чечні Рамзан Кадиров заговорив про оголошення воєнного стану в Росії і закликав регіони оголошувати мобілізацію.

Вас також можуть зацікавити новини: