Армія РФ несе значні втрати на війні в Україні / фото wikimedia.org

Мобілізуючи 300 тисяч нових військових, Росія лише поповнить свої втрати, упевнений генерал армії України, екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передає "Еспресо".

"Вони давно передбачали збільшити кількість мобілізованих до 300 тисяч. Як бачимо, для мобілізації проводяться різні заходи. Звичайно, 300 тисяч військових - велика кількість, але це не критично для нас", - заявив він.

За його словами, ЗСУ відомі стратегічні плани армії Росії.

Відео дня

Також Маломуж назвав напрямки, де росіяни можуть почати наступ: "Це Куп'янськ, Сватове-Кремінна, Бахмут, Авдіївка, а тепер уже Новопавлівка і Запорізький напрямок, де ворог зараз намагається активно атакувати й промацувати позиції для майбутнього наступу. Десь в одному з цих місць може бути потужний прорив".

Водночас генерал запевнив, що всі переміщення видно, зокрема й стратегічного рівня, де він готує резерви.

"Ми бачимо, як вони переміщуються, озброюються, і де можуть бути задіяні в тактичних і стратегічних операціях, тому готовність є. Росіяни врахували дефіцит боєприпасів в Україні, але і ми вже приготувалися та працюємо у цьому напрямку", - заявив Маломуж.

Втрати Росії на 4 квітня

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення орієнтовно склали 445 040 осіб. За минулу добу в Україні було знищено 670 окупантів.

Також Росія втратила на полі боїв щонайменше: артилерійських систем - 11171, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 8817, бойових броньованих машин - 13386, танків - 7018, РСЗВ - 1026, засобів ППО - 746.

Вас також можуть зацікавити новини: