Василь каже, що його не хвилює особисте бажання українця йти в окоп, адже люди постійно закінчуються / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

Мотивація йти воювати - вже не актуальна тема з точки зору питання "хочу/не хочу", адже люди на фронті закінчуються. Наразі всі ті, хто мав поклик йти захищати батьківщину, давно воюють або ж загинули.

Україна вже вдосталь награлася в соплі в контексті теми про мобілізацію. Військовий з Херсонщини Василь Паламарчук, який з перших днів повномасштабної воює з РФ, каже, що особисте бажання чоловіка: воювати чи ні - його вже мало хвилює. Про це він сказав "Укрінформ". 

Василь вважає, що в Україні мають ухвалити обов’язкову мобілізацію для всіх. 

Відео дня

"Щодо мотивації - той, хто мав мотивацію, уже давно тут або помер. У тилу лишилися ті, хто не хоче. А хочеш ти чи не хочеш - мене це мало колише. Все. Ми награлися в оці соплі. Я відправляю людей виконувати бойові завдання, вони зазнають поранень, гинуть. А ким мені їх замінювати?" - пояснив військовий. 

Він поділяє думку про те, що війна з Росією не закінчиться, навіть якщо поточні бойові дії перейдуть у стадію паузи. Ворог не залишить наш народ у спокої й вже через років 5-6 може знову полізти через кордони, сказав Василь. Військовий вважає, що чим більше людей зараз отримають досвід в окопах, тим більший шанс вижити Україні як незалежній державі.

Водночас він заявив, що для тих, хто зараз в окопах, немає ніяких дискусій про потребу мобілізувати більше людей. "Ніяких дискусій немає. Люди закінчуються. Люди закінчуються постійно", - сказав він.

За словами Василя, несправедливо, що хтось ховається від армії в теплі біля своєї жінки, розказуючи, що економічно підтримує фронт.

"Вони повинні бути тут. Я б із задоволенням помінявся з ними місцями, донатив по 100 гривень на день, був би на "передовій економічного фронту" і розказував, як треба воювати", - акцентував Василь. 

В Україні небезпечна ситуація з мобілізацією - 3 ОШБр

Нещодавно тему мобілізації в Україні також коментував заступник голови 3 ОШБр (бригади, що воює з РФ на Авдіївському напрямку) Максим Жорін. Військовий сказав, що гальмування потрібних процесів створює для України небезпечну ситуацію.

Жорін вважає, що це питання постійно політизують, потрібний закон ніхто не ухвалює, а сам процес ЗМІ перетворили на цирк. Також він прокоментував ініціативу щодо бронювання за гроші від армії.

Вас також можуть зацікавити новини: