На черзі – артилерія дальністю 150 км: експерт про нові постачання зброї для ЗСУ

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

США зараз посилають те озброєння, які не були готові посилати на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Це констатував директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст.

Кажучи про динаміку передачі зброї, він пояснив, що допомога Сполучених Штатів зростає, хоча рішення поки приймаються досить боязко: "Ми посилаємо сьогодні те, що не були готові посилати вчора".

На черзі - артилерія дальністю 150 км.

"Раніше ми посилали вам тільки артилерію з дальністю приблизно 45-50 км. Зараз нам потрібно посилати артилерію дальністю 150 км і навіть 300 км. Але поки Білий дім не готовий прийняти таке рішення – думаю, в майбутньому будуть готові. Взагалі ця динаміка триває", - сказав експерт.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Протягом доби українські захисники завдали нових точних ударів по інфраструктурі ворога на півдні. Експерт Олег Жданов вважає, що повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає південнобузьке угруповання противника на північну і південну компоненту.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: