США передадуть Україні 245 тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155-мм / фото mil.gov.ua

У новому пакеті військової допомоги США присутня велика кількість артилерійської компоненти та приділено пильну увагу як підвищенню розвідувальних можливостей ЗСУ за рахунок БПЛА, так і засобам боротьби з ними.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко

За його словами, зокрема, Штати передадуть Україні 245 тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155-мм і 65 тисяч мінометних пострілів калібру 120-мм, а це – найбільша кількість снарядів переданих Україні в рамках одного пакету за всю історію співпраці з США.

Відео дня

Крім того, Україна повинна отримати 24 контрбатарейних радара, які завжди були актуальні для ЗСУ, а зараз як ніколи.

"Підвищення ефективності артилерійської компоненти на сьогоднішній день дуже важливо не тільки в питаннях придушення позицій ворога, а й підготовки плацдарму для контрнаступу", – зазначив Коваленко.

Також США передадуть ЗСУ розвідувальні БПЛА AeroVironment RQ-20 Puma і дрони Scan Eagle.

"AeroVironment RQ-20 Puma – це розвідувальний БПЛА ближньої операційної зони, застосовуваний армією США з 2007 року. Має велику кількість модифікацій з дещо відрізняється функціональним призначенням. Було б цікаво, який саме тип або типи буде або будуть поставлені ВСУ, з чого можна було б припустити напрямок їх застосування, але поки ця інформація закрита. Ще одні БПЛА і обладнання до них – Scan Eagle, зі стелею застосування до 6 км і дальністю польоту 100 км. тобто, мова йде про розвідку не ближньої зони", – розповів експерт.

Ще у новому пакеті допомоги значаться апарати L3Harris VAMPIRE – наземні комплекси боротьби з БПЛА, оснащені 70-мм зенітними керованими ракетами APKWS з лазерною системою наведення.

"Ракети APKWS використовують технологію напівактивного лазерного самонаведення з розподіленою апертурою (DASALS). Ця система дозволяє розміщувати лазерну головку самонаведення на передній кромці кожної передньої направляючої, синхронізуючи їх. Крім того, ракети APKWS використовують Неконтактні детонатори, що дозволяють перехоплювати БПЛА з більшою ефективністю, а завдяки лазерному наведенню ракети, яке активується при запуску, не потрібно захоплення цілі перед пострілом", – додав експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, в який, крім NASAMS, будуть входити і боєприпаси для РСЗВ HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: