Зростають втрати російських окупаційних військ у живій силі / фото Facebook / Андрій Ставніцер

Військовослужбовці Збройних сил України відбили штурми російських загарбників на всіх напрямках лінії фронту і завдали ворогові втрат.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ в соціальній мережі Facebook.

"Зростають втрати російських окупаційних військ у живій силі. У зв'язку з цим командування загарбників розширює практику перенесення термінів ротації передових підрозділів на невизначені терміни", - йдеться у зведенні.

Відео дня

За даними Генштабу, на харківському напрямку ворог застосував ствольну та реактивну артилерію для ураження районів населених пунктів Костянтинівка, Світличне, Калинове, Дементіївка, Борщова, Черкаські Тишки, Олександрівка, Шестакове, Верхній Салтів, Базаліївка, Леб'яже та Пришиб. Авіація противника вдарила біля Мосьпаново і Залимана. Ракетних ударів зазнали райони населених пунктів Дергачі, Чугуїв та Олександрівка.

"Окупанти без успіху спробували провести штурм у напрямку Дементіївки, отримали відсіч і пішли", - наголошується у зведенні.

Крім того, на Слов'янському напрямку противник вогнем ствольної артилерії намагався зруйнувати об'єкти цивільної інфраструктури біля Норцівки, Рідного, Дмитрівки, Мазаніівки, Курульки, Петровського та Черкаського. "Здійснив спробу наступу в напрямку Бражківки, успіху не мав, зазнав втрат і відійшов", - йдеться у зведенні.

Також на Краматорському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали райони Спірного, Сіверська та Тетянівки. Ворог залучив авіацію для нанесення удару неподалік Івано-Дар'ївки. "Окупанти вели наступ у напрямку Григорівки, успіху не мали, відійшли", - сказано у зведенні.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли біля Бахмута, Соледара, Яковлівки та Кодеми.

"Наші захисники, після ударів ворожої авіації, відбили наступ противника в напрямках населених пунктів Соледар та Зайцеве", - зазначають у Генштабі.

Разом з тим, на Авдіївському напрямку ворог, вогнем танків, ствольної та реактивної артилерії, намагався зруйнувати важливі об'єкти інфраструктури, завдати втрат українським підрозділам в районах Авдіївки, Нью-Йорка, Торецького, Красногорівки та Новобахмутівки. Завдав авіаударів біля Мар'їнки та Невельського. "Наступальними діями намагався просунутися в напрямках населених пунктів Невельське та Олександропіль, успіху не мав, відійшов", - сказано у зведенні.

На Новопавлівському напрямку підрозділи противника наявними засобами вогневого ураження продовжували обстріли неподалік Павлівки, Єлизаветівки, Новомихайлівки та Великої Новосілки. "Ворог залучив авіацію для ударів по району Володимирівки. Вів наступальний бій у напрямках Пречистівки та Павлівки, успіху не мав, відійшов", - зазначили у Генштабі.

Разом з тим, на Запорізькому напрямку противник піддав вогневому впливу території біля залізничного, Новоукраїнського, Шевченка, Преображенки, Червоного, січневого, Времівки, Степногірська, Новополя і Новоданилівки. Ударам авіації піддалися райони населених пунктів Ольгівське, Новопіль, Гуляйпільське і Новоданилівка.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник продовжує зосереджувати на недопущенні просування українських військ, здійснюючи обстріли з танків, ствольної артилерії та РСЗВ по лінії зіткнення. Завдав авіаційних ударів біля Великого Артаково, Первомайського та Ольгиного.

Як заявили в Генштабі, в акваторіях Чорного та Азовського морів обстановка істотних змін не зазнала. Корабельне угруповання противника виконує завдання розвідки та блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Війна в Україні:

27 серпня 2022 року ЗСУ завдали точний удар по трьох позиціях окупантів на Херсонщині.

Підтверджені втрати ворога склали 24 рашисти, два РСЗВ "Смерч", три самохідних знаряддя "Гіацинт", самохідну гармату артилерії "Піон", самохідну артилерійсько-мінометну установку "Нона", п'ять одиниць броньованої та автотехніки. В районі інженерного та Чорнобаївки знищені склади з боєприпасами.

Також зафіксована ліквідація 11 російських окупантів, переносного зенітно-ракетного комплексу та кількох одиниць броньованої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: