ЗСУ можуть розсікти угруповання противника на Херсонщині: Жданов пояснив як / скріншот

Військовий експерт-полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов пояснив, що потрібно для того, щоб розбити Південнобузьке угруповання росіян.

Про це йшлося у відео про оперативну обстановку на фронті на його YouTube-каналі.

Так, коментуючи удари українських захисників по Дар'ївському мосту, Жданов зазначив, що "це єдиний стаціонарний міст, який з'єднує Нову Каховку і Херсон через річку Інгулець". 

Відео дня

Він пояснив, що належить зробити ЗСУ, щоб розбити угруповання російських окупантів на дві частини.

"Там залишається ще кілька понтонних мостів, які були наведені до війни, вони старі, але їх можна використовувати. Я думаю, що наша артилерія подбає і про ці мости, щоб розсікти. Повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає Південнобузьке угруповання російських військ на північну і південну компоненту. Тобто на Криворізький і Миколаївський напрямок", – каже експерт.

Як повідомляв УНІАН, раніше цього тижня ЗСУ завдали ударів по Дар'ївському мосту через річку Інгулець.

В ОК "Південь" повідомили, що ураження Антонівського та Дар'ївського мостів не дозволяє їх використовувати для слідування важкої техніки.

ЗСУ неодноразово завдавали ударів по Дар'ївському мосту через річку Інгулець у Херсонській області, зупинивши його експлуатацію.

Так, 23 липня ЗСУ також вдарили по Дар'ївському мосту через річку Інгулець. Тоді це було продиктовано необхідністю порушення логістики ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: