У ГУР МО оцінили завершення війни до кінця року / фото Генштаб

В українській розвідці вважають, що нинішня осінь буде вирішальним періодом у війні з російськими загарбниками. Найімовірніше, це вересень-жовтень.

Таку оцінку в інтерв'ю "РБК" висловив представник ГУР МО України Вадим Скибіцький.

Він додав, що далі погодні умови погіршаться, проте бойові дії триватимуть.

Відео дня

"Вирішальний період – це буде якраз осінь. Якщо говорити про природні й кліматичні умови – це вересень-жовтень. Далі піде негода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться. Вони можуть бути не такими активними, проте у нас є досвід застосування збройних сил РФ проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими", – наголосив він.

Скібіцький додав, що біля українських кордонів на території РФ базується приблизно 4 батальйонних тактичних групи, які обстрілюють територію України та тримають у напрузі, відволікаючи на себе сили й засоби.

Він також відзначив важливість енергетичних ресурсів під час зими. Агресор буде використовувати це, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні. На цьому тлі вони будуть готуватися до відновлення потужних бойових дій до весни 2023 року.

Раніше військовий експерт Олег Жданов озвучив можливі варіанти повного завершення війни після того, як Збройні Сили України вийдуть на кордони 1991-го року.

За його словами, закінчення гарячої фази війни - це якраз повернення всіх територій і досягнення домовленостей про зниження інтенсивності бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: