Терорист сам прийшов здаватися / скріншот відео

Днями на Луганщині затримали ворожого диверсанта - снайпера бойовиків "ЛНР".

Деталі затримання повідомляє ТСН у сюжеті.

Читайте такожОкупанти облаштовували позиції під Маріуполем: у штабі розповіли про вчорашній день в зоні ООС

Чоловік сам прийшов до позицій українських військових на світанку й здався у полон. Сам він був побитий, пояснював, що не витримав свавілля та знущань з боку колишніх колег. З собою він мав російські рублі та знеболювальні наркотики.

Із затриманим зараз працюють співробітники Служби безпеки України.

Подробиці затримання розповіли українські війьковослужбовці.

"Спостерігали за допомогою тепловізора, помітили теплову асигнатуру десь метрів 150 від нас, передали на Центральний, отримали наказ вести спостереження. Вогонь не відкривали. Налагодили голосовий зв’язок, подав йому команду – "стояти, хто такий, в разі провокаційних дій буде застосована зброя". Він сказав, все зрозумів, не буду рухатись", – каже військовослужбовець ЗСУ Сергій. 

"Коли оглядали його, його речі, документи дивилися, піднімали футболку, у нього вся побита спина була. Тобто висновок який напрошується - його там нормально били. Видно, йшов цілеспрямовано до нас здаватися. Він підійшов, я говорю йому: підніми руки, покажи мені пальці, щоб не було ні гранат, нічого. Він повернувся, нема нічого. Так зайшов, я його тут забрав, там уже ми його посадили, оглянули", – додає боєць Олександр.

"Коли ми його доправляли на КСП батальйону, він сказав, що вже просто йому надоїло служити там, там свавілля командирів. Показував синяки, у нього на спині була гематома, ніби його лопатою били", – розповідає військовий Микола.

Ситуація на Донбасі: що відомо

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • З початку проголошеного режиму тиші серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.