Росіяни активізувалися на Харківському напрямку  / фото 14 ОМБр Романа Великого

Олександр Букатар з позивним "Білий", командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади "Спартан", пояснив, чому село Липці у Харківській області має важливе значення для російських окупантів.

Про це він сказав в ефірі КИЇВ24, відповідаючи на запитання щодо ситуації на Харківщині, зокрема в районі Липців, та для чого ворогові ця ділянка фронту.

"Якщо ми беремо за мету саме Харків, то населений пункт Липці дуже велике значення має. Тому що Липці знаходяться на відстані, скажімо так, артилерійського пострілу… до окраїни Харкова, це саме Північна Салтівка. Як і раніше, у 2022 році, вона б, скажімо так, сильно страждала. Це дало б змогу РСЗВ діставати вже по всьому Харкову", - зазначив Букатар.

Відео дня

Він додав, що висоти, які є у Липцях, дали б російським окупантам контролювати значну частину Харкова.

"Ту ж саму Кільцеву дорогу, по якій їздять, є якась логістика. Це теж давало б змогу їм мати вогневе ураження і якийсь контроль. Тому моя думка, що для, скажімо так, мети - Харків Липці є стратегічно важливим населеним пунктом", - пояснив військовослужбовець.

Наступ на Харків 2024 - ситуація у селі Липці

Як повідомляв УНІАН, 28 травня у Інституті вивчення війни (ISW) зауважили, що українські війська мають успіхи в районі Липців Харківської області, але ворог не припиняє атак.

У звіті Інституту, зокрема зауважується, що підтверджених змін на лінії фронту на Харківському напрямку за цей час не відбулося. А геолокаційні кадри свідчать про те, що Збройні сили України нещодавно відбили частину території на полях на північ від Липців.

Вас також можуть зацікавити новини: