Росія вивела в море п'ять великих десантних кораблів: експерт оцінив загрозу для Одеси

Для нової атаки на Одесу росіянам потрібна значна перевага над ЗСУ, каже аналітик.

Наразі Росія не має достатнього обсягу військових ресурсів, аби здійснити нову спробу прорватися до Одеси. Таку думку військовий експерт Владислав Селезньов висловив в коментарі "Еспресо".

"Новий наступ на Одесу буде напряму залежати від ресурсних можливостей РФ. Зараз Росія має таких ресурсів в дуже обмежених кількостях. Тому, щоб там не марив диктатор Путін, в нього немає сьогодні ресурсу для того, щоб наступати на Одесу й узбережжя", - сказав аналітик. 

За словами експерта, не потрібно сприймати як загрозу для Одеси повідомлення про те, що ворог вивів в море усі наявні десантні кораблі. Селезньов зауважив, що агресор зараз не має тієї переваги в усіх військових компонентах, яка потрібна для повторного наступу на приморське місто.

"Сьогодні ворог атакує по всій лінії фронту. Така інформація щодня зʼявляється у звітах Генштабу. Не дивлячись на втрати, окупанти все ж намагаються наступати. Втім для того, щоб цей рух був результативним – має бути тотальна перевага росіян по всіх військових компонентах. Цієї переваги вони сьогодні не мають", – додав він.

Росія вивела в море десантні кораблі

Як писав УНІАН, сьогодні в Силах оборони півдня України повідомили, що Росія вивела в Чорне море п’ять великих десантних кораблів. А загалом вороже корабельне угруповання, розгорнуте в морі, сьогодні налічує 11 кораблів. Серед них фрегат "Адмірал Макаров", споряджений 8 ракетами "Калібр". 

Стверджується, що зараз росіяни відпрацьовують задачі зі злагодження екіпажів кораблів. При цьому кораблі окупантів тримаються у прибережних водах вздовж чорноморського узбережжя РФ.

"Рівень ракетної загрози підвищено. А щодо активності десантних кораблів – це очевидні провокативні дії на тлі вкидів про підготовку десантних операцій в тил ліній оборони України", – запевняють військові.

Вас також можуть зацікавити новини: