Наступ Росії біля Авдіївки сповільнився, - розвідка Британії

Імовірно, що частково це пов'язано з важкими втратами у лавах окупантів.

Російські загарбники сповільнили наступ на захід від Авдіївки на Донеччині. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, російські окупаційні сили продовжують зосереджувати операції у Донецькій області, де їм вдається здобувати незначні успіхи. Вони спробували розширити райони контролю на північний захід від міста Донецьк. Досить імовірно, що російські війська ведуть бойові дії з метою захоплення низки сіл, у тому числі Орлівку, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

"Російські просування сповільнилися в останні тижні. Імовірно, частково через важкі втрати, яких вони зазнали в Авдіївській кампанії. Ситуація залишається нестабільною. Імовірно, що нестача в українських силах особового складу та боєприпасів обмежує їхню здатність утримувати позиції", - сказано у повідомленні.

Авдіївський напрямок - актуальне

Як повідомляв УНІАН, нещодавно прес-офіцер 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Анастасія Блищик відзначила, що на Авдіївський напрямок після відновлення повернулись розгромлені восени минулого року російські підрозділи, і ворог знову почав штурмувати великими групами, виїжджаючи технікою прямо на передній край.

Вас також можуть зацікавити новини: