Україна розміновує мінні поля руками, за допомогою мінерів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Під час контрнаступу ЗСУ зіткнулися із серйозною проблемою - цілими мінними полями, створеними окупантами. Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю "Обозревателю" розповів, як її можна було б подолати за певної підтримки союзників.

Він нагадав, що багато офіцерів і генералів країн НАТО сходяться на думці, що у разі контрнаступу країн НАТО спочатку через такі мінні поля пролітала б авіація, здійснювала килимове бомбардування. Так було б їх розміновано і знищено щонайменше першу лінію окупантів. 

"На жаль, ми не можемо це зробити, і тому нам важче наступати. Ми витрачаємо більше сил, ніж у випадку з іншою армією. Чомусь так відбувається. Я не знаю чому", - зазначив Гетьман у контексті зволікання Заходу з наданням нам F-16.

Відео дня

Та є у наших союзників, продовжив майор запасу ЗСУ, й інші ефективні засоби для боротьби з мінними полями: касетні боєприпаси; щось на кшталт бульдозерів на базі танків Leopard; трактори, які розгортають ці міни; ще багато чого для дистанційного розмінування, а не руками.

Проблема мінних полів під час контрнаступу українських військ

Видання The Washington Post днями повідомляло, що перед початком контрнаступу Україна отримала менше як 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у партнерів. Це уповільнює просування військ, оскільки території перед ворожими укріпленнями щільно заміновані.

New York Times 16 липня писав, що через п'ять тижнів після початку контрнаступу ЗСУ стало очевидно, що він просувається дуже повільно. І на це є одна дуже вагома причина - протипіхотні міни.

Вас також можуть зацікавити новини: