Роман Світан попередив, над якою частиною Євросоюзу нависла загроза з боку Росії / колаж УНІАН зі скріншотів

Російський диктатор Володимир Путін указами затвердив створення в РФ ще двох військових округів - Ленінградського і Московського, і ці округи потрібні для нападу.

Військові округи - це майданчики, на яких розгортатиметься достатня кількість сил і засобів, необхідних, щоб здійснити напад, розповів пілот-інструктор, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан в ефірі Radio NV. Експерт зазначив, що на створення військового округу необхідні великі гроші.

"...за п'ять років вони (російські загарбники, - Ред.) можуть підготувати повністю майданчики для наступальних дій уже щонайменше на північ Європи. Ленінградський і Московський округи - це напрямок у бік країн Балтії, Фінляндії. Тобто це якраз балтійська тема. І росіяни вже почали цей процес", - попередив офіцер.

Відео дня

Полковник ЗСУ додав, що повномасштабною агресією проти України займається Південний військовий округ (штаб розташований у Ростові-на-Дону), і влада РФ у нього "вбухала" дуже багато грошей. "Вони почали розгортати цей округ, готуватися за п'ять-сім років", - підкреслив співрозмовник.

У центрі уваги новини Росії - сьогодні це варто прочитати

26 лютого стало відомо, що Володимир Путін підписав укази, якими передбачено створення Ленінградського і Московського військових округів. Варто зазначити, що в РФ з 2010 року було чотири військові округи - Західний, Центральний, Східний і Південний.

У РФ уже неодноразово робили агресивні заяви в бік країн ЄС і США. Українська влада попереджала, що, якщо російські загарбники здобудуть перемогу в нашій країні, то агресія загрожуватиме і державам-членам НАТО.

На початку 2024 року очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус говорив, що між державами-членами Альянсу і росіянами можливий збройний конфлікт. На його думку, такий сценарій може стати реальністю через п'ять-вісім років.

Вас також можуть зацікавити новини: