Українські військові завдають ворогу значних втрат / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На півдні російські загарбники втрачають живу силу та техніку, але продовжують знущатися з мирного населення та ще скидають у морську акваторію невідомі засоби ураження.

Як повідомили в Силах оборони півдня, за минулу добу ворогу завдано значних втрат. Зокрема ліквідовано 81 окупант, знищено три реактивні системи залпового вогню "Град", танк, БМП-3, чотири самохідні артилерійські установки та 19 гармат.

Також знищено безпілотник "Орлан-10", десять одиниць автобронетехніки, човен та два пункти управління БпЛА.

Відео дня

За даними українських військових, зараз різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Наразі в Чорному морі перебуває п’ять ворожих кораблів, ще один - в Азовському морі. Ракетоносії окупантів заведені в пункти базування.

У Силах оборони додають, що протягом доби противник завдав 13 авіаударів із застосуванням авіаційних крилатих ракет "Х-59" та "Х-31" у напрямку Кіровоградської області. Також ворог скинув чотири невстановлені засоби ураження (ймовірно донні міни) в акваторії Чорного моря в напрямку навігаційних коридорів цивільного судноплавства, а також застосував 35 керованих авіабомб по населених пунктах Берислав, Козацьке, Веселе, Микільське, Одрадокам’янка, Миколаївка, Новоберислав, Зміївка на Херсонщині.

Внаслідок застосування керованих авіабомб поранено цивільну особу, пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини, будівлю одного з підприємств, зерновий термінал, приватні гаражі та автомобілі.

Також ворог продовжує практику скиду з FPV-дронів осколкових боєприпасів: 14 таких снарядів було скинуто по Херсонщині.

"За минулу добу ворог здійснив близько 60 артилерійських обстрілів з використанням 310 снарядів, у тому числі 11 обстрілів населених пунктів Зеленівка, Козацьке, Веселе, Берислав, Херсон, Дар’ївка та акваторії Очаківської громади. Внаслідок обстрілів поранено 2 цивільних осіб, пошкоджено 5 приватних будинків", - йдеться в повідомленні.

Війна в Україні - ситуація на Херсонщині

Як повідомляв УНІАН, російська армія за добу скинули на правобережну Херсонщину майже 40 керованих авіабомб. На місці одного з прильотів все ще триває рятувальна операція.

Загалом з 06:00 вівторка по 06:00 середи на Херсонщині зафіксовано 35 прильотів керованих авіаційних бомб. Ще один авіаудар був завданий окупантами сьогодні вранці по Бериславу, де загинув 42-річний чоловік.

Вас також можуть зацікавити новини: