Росія майже щоночі атакує Київ / скріншот

Весь останній місяць зусилля Росії спрямовані насамперед на те, щоб зірвати контрнаступ ВСУ. При цьому у росіян є ідея фікс: створити картинку зруйнованого Києва.

Саме так офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров пояснив майже щоденні атаки Росії на Київ, зазначивши, що ця картинка їм потрібна для демонстрації всьому світу, що вони нібито можуть зруйнувати всю країну, а тому Україна повинна сідати за стіл переговорів, передає "Обозреватель".

"Яка мета атак? Наші офіційні особи, наше військово-політичне керівництво відкрито говорять, що скоро почнеться український наступ. Про це говорять і наші західні партнери, причому анонсуючи його успіх. Як я розумію, у ворога теж є певна розвідка, яка доповідає про певний етап готовності української армії. Тому протягом останнього місяця всі зусилля ворога спрямовані насамперед на те, щоб зірвати наш контрнаступ", - зазначив Крамаров.

За його словами, російська армія керується принципом: якщо ми не можемо перемогти на полі бою, починаємо вести себе як терористи:

"А як терористи - це перш за все терор проти нашого цивільного населення. У них є ідея фікс: створити картинку зруйнованого Києва, щоб показати всьому світу, що вони нібито можуть зруйнувати всю країну, а тому Україна повинна сідати за стіл переговорів".

Нічна атака 4 червня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у ніч на 4 червня Росія в черговий раз атакувала Україну і, зокрема, цілилася по Києву ракетами та дронами-камікадзе.

Начальник КДВА Сергій Попко повідомив, що ворог запустив ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначили, що сили протиповітряної оборони знищили чотири крилаті ракети і три дрона-камікадзе.