У Повітряних силах ЗСУ розповіли, звідки росіяни могли бити по Києву цієї ночі

Юрій Ігнат зазначив, що окупанти застосували балістичні та крилаті ракети.

Окупанти запустили по Києву та околицях сім балістичних ракет та три крилаті ракети. Ймовірно, їх запустили з Брянської області Російської Федерації.

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російські окупанти для обстрілу Києва застосували ракети оперативно-тактичного комплексу "Іскандер-М".

"Сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети", - повідомив Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, небезпека цих ракет в невеликій дальності, ймовірно вони були запущені з Брянської області, приблизно з району Клинці. Він зазначив, що при запуску таких ракет з порівняно недалекої відстані час підльоту складає лічені хвилини, тому робота української ППО розпочалася майже одразу після оголошення повітряної тривоги.

"Бойова частина "Іскандерів-М" важить близько 500 кілограмів,  дальність ураження цих ракет близько 500-600 кілометрів", - підкреслив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Атака на Київ в ніч на 1 червня - що відомо

Вночі окупанти завдали чергового ракетного удару по Києву, Загинули в столиці 11-річна дівчинка та її 34-річна мати, 33-річна жінка. Ще 12 людей поранено.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що відповідальність за трагедію несуть керівник медзакладу та глава району. 

У свою чергу голова МВС Ігор Клименко повідомив, що поліція вже розпочала кримінальне провадження через службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Вас також можуть зацікавити новини: