Голова Миколаївської ОВА впевнений, що Росія готує нові удари / скріншот

Росія продовжить масовані ракетні удари по Україні.

Упевненість в цьому висловив голова Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім в ефірі телемарафону, поділившись, звідки він мало не першим дізнається про запуски ракет РФ.

За його словами, це суміш кількох факторів - логіка, інтуїція та джерела інформації.

Відео дня

"Є інші джерела, які свідчать про підвищену ймовірність запуску ракет, і коли це все починає працювати, то ймовірність, що буде ракетний удар - дуже велика", - заявив Кім.

Він додав, що на цей час у нього немає інформації, що росіянами вже підготовлений ракетний удар. Разом з тим, як сказав Кім, сьогодні в Росії злітали кілька бомбардувальників, але, на його думку, цього недостатньо для масованого удару.

Повітряна тривога на півдні 10 січня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, вранці 10 січня в південних областях України оголосили повітряну тривогу. "Почервоніли" Одеська, Миколаївська та Херсонська області.

За даними моніторингових Telegram-каналів, недалеко від Криму і на східному напрямку зафіксована активність ворожої тактичної та винищувальної авіації.

Місцеві пабліки повідомили про потужні вибухи у нещодавно звільненому Херсоні. Цю інформацію підтвердив і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.