В Україні руйнується план окупантів, сказав експерт / фото REUTERS

Українські війська, замість того, щоб вибудовувати оборону під Харковом, перейшли в контрнаступ і відкидають супротивника від обласного центру.

Таким чином план росіян руйнується, розповів офіцер армії оборони Ізраїлю, військовий експерт Ігаль Левін в ефірі національного телемарафону.

"...Україна замість того, щоб будувати оборону під Харковом, перейшла в контрнаступ і відкидає ворога від Харкова. Тим самим руйнується план росіян...", - заявив він.

Відео дня

За його словами, ті сили РФ, які мали сковувати захисників України, відступають і оголюють фланг військ на Ізюмському напрямку.

"...замість того, щоб заблокувати українські Збройні сили, росіяни зняли свої сили з Ізюмського напрямку і перекинули під Харків", - підкреслив офіцер.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого війська Росії вдерлися в Україну.

Російські війська спочатку бомбили військові об'єкти, а потім атакували й мирних людей у низці населених пунктів, в тому числі й на частині Донбасу.

Пізніше на сході української держави вороги пішли у наступ, "гарячою точкою" було місто Ізюм.

Ігаль Левін говорив, що долю так званої битви за Донбас вирішує контроль над містом Вовчанськ, яке знаходиться на Харківщині біля російського кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: