Яка ситуація у Харкові сьогодні? / фото t.me/kharkiv_1654

Російська Федерація регулярно обстрілює Харків й область. Унаслідок атак окупантів гине мирне населення, зруйновані житлові будинки і важливі об'єкти інфраструктури.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та області в четвер, 26 травня.

21:54 Кількість загиблих унаслідок обстрілу Харкова 26 травня зросла до восьми людей. Серед них — п'ятимісячна дитина та її батько, мати — у тяжкому стані.

Відео дня

21:39 Під час обшуку у жителя звільненого від російського агресора села поліцейські вилучили два реактивних протитанкових гранатомети.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

20:42 Російські вбивці - Олександр Бобикін та Олександр Іванов - визнали себе винними у стрільбі по житлових будинках Харківської області. Сьогодні на Полтавщині відбулося судове засідання у їхній справі. Звинувачення вимагає для них по 12 років позбавлення волі, захист наполягає на 8. Бобикін та Іванов звинувачуються у порушенні законів та звичаїв війни. За словами прокурора, Іванов служив артилерійським механіком-водієм, а Бобикін - навідником системи залпового вогню "Град", вони стріляли по житлових будинках на Харківщині на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вирок обом буде винесено 31 травня.

19:21 В Ізюмі голодують люди, виїхати з міста неможливо — райадміністрація. В окупації залишаються до 20 тисяч людей, на зайнятій російськими військами території Балаклійської громади - близько 25 тисяч, розповів глава Ізюмської райадміністрації Степан Масельський.

18:51 На Харківському та Слов’янському напрямках противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та стримуванні просування наших військ, обстрілює українські позиції. З метою уточнення положення наших військ вів повітряну розвідку БпЛА типу "Орлан-10"‎. Здійснив дистанційне мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони України.

18:14 Повідомляють про вибухи у Харкові.

18:01 У результаті російських обстрілів Харкова загинули 7 людей. Ще 17 отримали поранення, зокрема і 9-річна дитина. Під обстріл потрапили Шевченківський та Київський райони, район Павлового Поля.

16:37 Харків'ян закликають перебувати у підвалах, укриттях, станціях метро. "Ми не будемо зупиняти рух поїздів метро, але виділимо спеціальні сектори, де можна розміститися і перечекати бомбардування", — заявив мер Харкова Ігор Терехов.

15:23 Попередньо 4 загиблих, 7 постраждалих внаслідок обстрілів Харкова – повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

Інформація уточнюється. Прохання не залишати укриттів!

15:13 У Харківській ОВА просять усіх перебувати в укриттях.

Загроза атробстрілу зберігається.

13:52 Жителі Харкова повідомляють про обстріл селища Жуковського, район ХАІ

13:25 Пишаємося харків’янами, які в час війни вкотре підтвердили свою мужність та патріотизм!

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

12:57 Дорога в Ізюм, Харківська область. Поля просто зрешечені внаслідок обстрілу Росії. Так виглядають рани на тілі української землі.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

12:36 Протиповітряна оборона ЗСУ збила два російські безпілотники "Орлан" у Харківській області 26 травня, повідомили Суспільному у Штабі оборони Харкова.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

12:13 За попередньою інформацією над Харковом, наше ППО збило ракету. Також повідомляється, що вибухи були чутні в різних районах міста.

11:34 Синегубов коротко розповів про ситуацію на Харківщині станом на 26 травня: ▪️За минулу добу у Харкові зафіксовано обстріл у районі П'ятихаток, постраждав 62-річний чоловік. Зазнала обстрілів Балаклія: 10 людей, серед яких 9-річна дитина, поранено. Загинули 2 особи: чоловіки 64 та 82 роки. Вивезти з Балаклії до Харкова вдалося лише 9-річну дівчинку, вона перебуває у стабільно тяжкому стані. Інших пацієнтів госпіталізували до Куп'янської ЦРЛ. Окупанти обстріляли Циркуни, горіли житлові будинки, один постраждалий. Також 1 постраждалий внаслідок обстрілу Чугуївського району. Сьогодні вранці знову обстріляли Золочівську громаду та Слатине, Дергачівське товариство – 2 поранених.  ▪ВЗС ведуть інтенсивні бої з російськими окупантами. Найгаряче в Ізюмському районі. Росіяни намагаються там покращити тактичне становище у районі Ізюму та відновити наступ на Слов'янськ. Захисники України утримують зайняті рубежі у напрямку державного кордону з країною-агресором та надають ворогові гідну відсіч!

11:21 У Київському районі рятувальники та комунальники проводили аварійно-рятувальні роботи та розбирали завали у пошкоджених обстрілами багатоповерхівках.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

10:45 У парку Горького збирають докази російського обстрілу. 56 попадань російських снарядів зафіксували в харківському парку Горького з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

9:50 На території Лозівської громади 26 травня відбуватимуться навчальні стрільби. Місцевих жителів просять зберігати спокій.

9:20 А ось і офіційна інформація від поліції щодо вчорашньої стрілянини на Холодній горі.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

9:11 Адреси видачі гуманітарної допомоги сьогодні у Харкові.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

07:53 Ворог намагається покращити тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на Слов’янськ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Ворог намагається покращити тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на місто Слов’янськ. Обстріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених пунктів Чепіль, Довгеньке, Курулька, Богородичне та Студенок", - йдеться у повідомленні.

07:40 Вчора на Харківщині було дуже спекотно.

Головні новини Харкова за 26 травня: що відбувається у місті та області сьогодні

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що в Харківській області російські окупанти спробували захопити населений пункт Пасіка, але це їм зробити не вдалося.

Вас також можуть зацікавити новини: