Яка ситуація у Харкові сьогодні? / фото Нацполіція Харківської області

Ситуація на Харківщині неспокійна, окупанти не припиняють обстрілювати Регіон.  

Дізнавайтеся в онлайн-траснляції УНІАН, що зараз відбувається у Харкові та області. Головні новини 10.05.2022:

21:50 Життя дітей у харківському метро. Педагоги навчальних закладів міста допомагають організувати навчання та дозвілля для дітей, які живуть у метро. Зокрема, для них організовують різноманітні майстер-класи, спектаклі, спортивні змагання, рухливі ігри та квести.

Відео дня

21:03 Спецпідрозділ "KRAKEN" за підтримки інших підрозділів звільнив населений пункт Питомник на Харківщині.Українська армія повністю контролює селище та продовжує відтісняти російських окупантів до кордону з росією.

19:58 Вперше по Харкову не летять снаряди, якими місто обстрілювала російська армія з початку вторгнення, сказав Ігор Терехов у національному телемарафоні 10 травня. За його словами, щоб оцінити безпекову ситуацію краще, ще потрібен час. "Тим не менше, ще кілька днів, я б хотів, щоб вже сьогодні люди будували плани, бізнес будував плани щодо повернення до Харкова", — сказав Терехов.

19:45 Росія виводить свої підрозділи з Харківської області через значні втрати – Генштаб.

Йдеться про військових 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу. Усі вони вирушили "на відновлення".

19:05 Противник продовжує нести втрати на території України. Так, за наявною інформацією, підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведені на відновлення з території України в район міста Бєлгород російської федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишилась написала рапорти на звільнення.

18:34 На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Продовжує вживати заходи з перегрупування наявних підрозділів. Здійснює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони, нарощує систему медичного забезпечення.

18:15 Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури.

17:46 На Харківщині затримали інтернет-агітатора РФ з подвійним громадянством — СБУ.

16:42 У тимчасово окупованому смт. Великий Бурлук на Харківщині розклеїли листівки з написом "Російський окупант! Ми близько і вже працюємо по кожному з вас. Вас всіх чекає смерть". Як повідомляють Сили тероборони ЗСУ, листівки вже підняли на ноги ФСБшників, які наразі шукають місцевих партизанів.

16:10 Північна Салтівка. Рятувальники розбирають завали житлової 9-поверхівки, яку знищили російські артилеристи.

15:47 Черговий вертоліт Мі-28 "Нічний Мисливець" за купу мільйонів доларів став важчим за повітря і впав біля Бобрівки на Харківщині.

15:30 Віртуозне знищення нашими ЗСУ російського танка Т-90М "Прорив" на Харківщині. Бій стався біля селища Старий Салтов, який нещодавно повернувся під контроль України, пише портал "Мілітарний".

13:37 Неподалік звільненого селища Циркуни Харківської області знайшли тіла трьох цивільних. Їх розстріляли російські окупанти, - Нацполіція.

13:19 У Харкові завершилося засідання комісії з приводу перейменування пов'язаних із РФ районів та проспектів міста. Як повідомив у Facebook спікер міськради Юрій Сидоренко, на сесію 11 травня винесуть такі пропозиції перейменувань: 1. Проспект Московський – на проспект Героїв Харкова 2. Московський район – на район Салтівський 3. Білгородське шосе – на Харківське шосе 4. Білгородський узвіз – на вулицю Героїв Рятувальників

13:00 У Харківській області СБУ затримала інтернет-агітатора зі зброєю та паспортом ерефії. Житель Богодухівського району Харківської області поширював у соцмережах матеріали, де виправдовував збройну агресію руси проти України та визнавав її правомірною. Інтернет-агітатор використав сторінки у Фейсбуці та забороненій в Україні русявій соцмережі "Однокласники". Про це повідомили у прес-службі харківського облуправління СБУ. До того ж зловмисник, попри вимоги чинного законодавства, отримав друге громадянство – у 2019 році оформив у мордорі паспорт громадянина Росії.

12:58 Проспекту московського у Харкові не буде. Його перейменування заплановане на завтра. Це прерогатива сесії міськради.

12:22 Одинадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання відбудеться 11 травня у дистанційному режимі. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов. У проекті порядку денного - чотири питання: 1. Про внесення змін до Регламенту Харківської міської ради 8 скликання. 2. Про розгляд звернення Харківської міської ради. 3. Про розрив побратимських відносин із містами Російської Федерації. 4. Про перейменування об'єктів топоніміки

та "Різне".

Початок сесії – о 12:00.

12:05 У боях за Старий Салтов був ТРО ліквідувала російський танк Т-90М "Прорив".

11:20 Люди просто заклеїли цілу стіну та продовжують жити. Харків. 2022 рік.

11:08 Харків'янин розповів як рятувався з-під обстрілів на Північній Салтівці та потрапив в окупацію під Куп'янськом.

10:17 Українські сили провели два успішні наступи в районі Харкова, — європейські експерти війни. Повідомляється, що на північ від Харкова ЗСУ звільнили 3 населені пункти, на північний захід від Харкова — 4 (поки не буде офіційної інформації від Генштабу, не називаємо звільнені населені пункти). У свою чергу, на південний захід Ізюма окупанти взяла під контроль Велику Комишеваху. І вийшли до двох населених пунктів на північний захід від Лимана.

10:07 В Окупованому Ізюмі на Харківщині під завалами будинку знайшли 44 загиблих цивільних, повідомив голова ОВА Синєгубов. П'ятиповерхівку зруйнували ще в березні.

9:31 Голова Харківської області Олег Синегубов про тіла російських військових: "Багато їх? Так, багато. Це навіть не могили, просто звалище, і вже чути трупний запах. Вони лежать, займають місце. Повірте, нам є чим займатися, а натомість ми збираємо тіла ".

9:15 Оперативна інформація станом на ранок 10.05.2022 від Генштабу. Не виключається ймовірність проведення диверсій на обʼєктах хімічної промисловості України з подальшим звинуваченням у цьому підрозділів Збройних Сил України. На Сіверському напрямку противник здійснив обстріли із застосуванням реактивних систем залпового вогню району прикордонних населених пунктів Велика Писарівка, Білопілля, Краснопілля та Юнаківка Сумської області. На Слобожанському напрямку ворог підтримує у повній готовності до застосування визначені сили та засоби протиповітряної оборони на території Бєлгородської області. Продовжує зосереджувати зусилля на обороні зайнятих рубежів. На Ізюмському напрямку противник продовжує підготовку до наступальних дій в напрямках населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк. Тривають бої за населені пункти Воєводівка, Тошківка та Нижнє Сєвєродонецького району Луганської області, а також Камʼянка Ясинуватського району Донецької області.

9:10 Росія стягує війська в Білгородську область, щоб завадити ЗСУ вийти на кордон. РФ у війні проти України намагається утримати позиції окупантів на околицях Харкова, а також запобігти подальшим контратакам українських військ. Для цього військове командування Росії продовжує стягувати підкріплення в Білгородську область.

06:18 У місті скасували повітряну тривогу

06:00 Сигнал повітряної тривоги пролунав ще раз

01:28 Пролунав сигнал повітряної тривоги

У Харкові ніч пройшла неспокійно

Раньше було оголошено про підозру у державній зраді голові Старого Салтова Харківської області Едуарду Коновалову та секретарю Вільхівської сільради Надії Антоновій.

Вас також можуть зацікавити новини: