Яка ситуація у Харкові сьогодні? / Фото REUTERS

Харків й область героїчно протистоять російському вторгненню. Місто і регіон не раз атакували окупанти.

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Харкові та області в неділю, 22 травня, на тлі повномасштабного вторгнення РФ:

15:25 Це все було випущено по Харкову. І це лише мала частина...

Відео дня

13:55 Вибухи пролунали у Київській та Житомирській областях! У Харкові зараз ситуація спокійна, в області все також йдуть запеклі бої і можуть бути чутні періодично вибухи! Тривоги нема. Якщо раптом щось зміниться - ми одразу вас про це повідомимо.

12:40 Орки обстрілюють Харків, будь ласка, залишайтеся в укритті. Є прильоти.

12:07 Бійці 93-й ОМБр "Холодний Яр" у звільненому селі Гусарівка під Балаклією, Харківська область.

10:56 Коротко про ситуацію на Харківщині станом на 22 травня від Олега Синєгубова: За минулу добу російські загарбники продовжили обстріли міста Харкова та населених пунктів області. Унаслідок обстрілу Салтівки поранення отримали 5 мирних мешканців. Також окупанти обстріляли Лозівський район, смт. Шевченкове та Чугуївський райони – 3 поранених. Ще 3 поранених в місті Дергачі. На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог, як і в попередні дні, сконцентрований на утриманні займаних рубежів та недопущенні подальшого просування ЗСУ. На Ізюмщині російські окупанти готуються до відновлення наступу та ведуть обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке. Але наші Збройні Сили України тримають позиції та не допускають просувань ворога. Укотре закликаю усіх бути максимально обережними, реагувати на сигнали тривоги. Віримо в наші Збройні Сили України, перемога за нами!

10:41 Окупанти вивезли понад 60 мешканців Харківської області на територію Білгородської області РФ.

10:28 На Салтівці комунальники вже відновлюють водопостачання. Дякуємо за вашу працю в такі складні часи.

10:18 За добу пожеж через російські обстріли не було — інформація від Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області. 22 травня, 07:00

 ▪️16 виїздів на добу: гасіння пожеж (не через обстріл) – 7, аварійно-рятувальні роботи – 3, допомога населенню та працівникам поліції – 3, обстеження території на наявність хімічних речовин у повітрі (яких виявлено не було) – 1 раз , інші виїзди – 2.

 ▪️ Протягом доби 36 рятувальників розбирали завали у зруйнованих будинках Холодногірського, Київського, Слобідського районів міста Харкова.

 ▪Піротехніки знешкодили 86 російських боєприпасів.

10:09 Російські сили посилюють свою присутність на північ від Харкова, наголошують в Інституті вивчення війни. Окупанти намагаються утримувати свої нинішні позиції та відкидати потенційний поступ ЗСУ від кордону.

05:20 Відбій повітряної тривоги в Харкові та області.

05:01 Повітряна тривога в Харкові та області.

00:00 Внаслідок обстрілів Харкова та області 21 травня поранення отримали 5 містян на Салтівці, 1 житель Лозівського, 1 житель Чугуївського районів та 1 житель Шевченківської громади.

Раніше ЗСУ підірвали склад боєприпасів окупантів під Ізюмом Харківської області - здетонувала ціла смуга.

Вас також можуть зацікавити новини: