Гнів Путіна: експерт пояснив, чому РФ атакує Київ, а не військові об'єкти

Удари по цивільному населенню замість військових об'єктів можуть дорого коштувати для Росії.

Хвиля ракетних обстрілів Києва, які не несуть користі для просування росіян на фронт, показують, що російського диктатора перемогли емоції, вважає військовий аналітик Шон Белл.

У статті для Sky News він зазначив, що Путін, ймовірно, націлив свої обмежені запаси ракет на цивільне населення Києва у відповідь на передбачувані атаки безпілотників по Москві.

"Путін не має ніякої військової підготовки, тому стратегія, доктрина і головні зусилля — це не ті фрази, які йому близькі. Замість цього ним рухає символізм: Бахмут мав обмежене військове значення, але Путін хотів успішно відсвяткувати 1-е травня. Точно так само він хоче покарати президента Володимира Зеленського за його зухвалість ударами у відповідь, але, подібно Гітлеру і битві за Британію, Путін дозволяє емоціям перемогти над військовою стратегією", – вважає аналітик. 

Шон Белл наголошує, що Росія витрачає балістичні ракети швидше, ніж їх можна замінити, і їхнє витрачання на удари по цивільному населенню замість військових об'єктів може дорого коштувати для неї.

"Хвилі ракетних обстрілів Києва не приносять жодної військової користі і не сприяють закінченню війни Росією; це просто дії розчарованого лідера, який прагне зігнати гнів на своєму наполегливому противникові. Ця відсутність безжальної зосередженості на військових цілях є критичною слабкістю російської військової машини, яку ми можемо очікувати в найближчі місяці", – прогнозує аналітик.

Масовані удари по Києву - що потрібно знати 

Минулого місяця російські окупанти обстрілювали Київ майже щодня – за місяць було завдано 17 масованих ударів.

Ворог застосовував і ракети, в тому числі, балістичні, і ударні дрони. Останні – у рекордно великій кількості.

Масовані удари продовжилися і в червні. Цієї ночі російські окупанти намагалися вдарити по столиці, але всі повітряні цілі (крилаті ракети і БПЛА) були знищені на підльоті. 

Вас також можуть зацікавити новини: