Яка ситуація в Києві сьогодні? / Фото УНІАН

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. У Києві останнім часом ситуація стабільна, у передмістях проводять розмінування.

УНІАН розповідає у режимі онлайн про ситуацію в Києві та області в неділю, 15 травня 2022 року:

20:34 Викрадений окупантами, вивезений до Білорусі та повернений у сім'ю: "військові" пригоди кота Макса з Бучі. Місяць в окупації, викрадення та новий білоруський паспорт: як кіт із Бучі через 80 днів возз'єднався зі своїми господарями. Одну з історій "російського світу", яка на щастя закінчилася добре, що пригодилася з домашнім котом, рудим велетнем породи мейн-кун на прізвисько Макс, розповіла його господиня Олена Кукурузька. Через окупацію Бучі Альона з маленьким сином поїхала до Чехії. А місяць тому їй зателефонували на вайбер із Білорусі. "На кулоні були ваші контакти, ми не знали, дзвонити чи ні, як ви поставитеся до білорусів, після всього, що відбувається", — сказала дівчина на іншому кінці трубки, скинувши фотографію Макса та нашийника з кулоном. Виявилось, що Макса викрали окупанти. Кіт проїхав понад 300 кілометрів від будинку і під Гомелем прибився до місцевих. Там волонтери зробили Максу новий ветпаспорт, чіп та передали його через Польщу до сім'ї до Чехії.

Відео дня

20:14 Панно з квітів у вигляді марки з російським кораблем зробили біля станції метро "Лівобережна".

19:09 Мусимо жити, хоча-б заради тих кого вже немає. Просто зараз в Бучі грає військовий оркестр. Це музиканти 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Едельвейс. Місто потроху відходить від пережитого жаху, і ЗСУ намагаються допомагати, в тому числі гарним настроєм.

17:12 У Києві біля входу до парку Рильського, під мостом, з боку вулиці Бурмістенка, з'явився новий шикарний мурал.

16:50 Спав у ямі, яку вирив сам, і відморозив ногу: пенсіонер із Ірпеня п'ять днів ховався у лісі від окупантів 81-річний мешканець Ірпеня Анатолій Вечерський п'ять днів переховувався від російських орків у лісі. Він спав у ямі, викопаній своїми руками. Через холод пенсіонер відморозив одну ногу, але вижив. В даний час він перебуває в Німеччині на лікуванні.

16:30 Масштабна пожежа сталася у багатоповерхівці на ДВРЗ у Києві. ▪️У Дніпровському районі Києва сталася пожежа у багатоповерховому житловому будинку. Про це розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій України у Київській області.

15:05 Читачі повідомляють, що в одному з районів міста чують активну стрілянину. За попередньою інформацією, це навчання наших хлопців та приводів для занепокоєння немає. За наявності загроз ми одразу вам повідомимо.

13:42 Пекельна дорога: люди розповіли, як понад дві доби тікали з окупованих територій (відео).

12:46 В Дарницькому районі демонтують пам'ятник "Екіпажу бронепоїзда "Таращанець" Таке рішення ухвалила Київська міська рада. Буде здійснено демонтаж 47 пам’ятних знаків, серед яких пам’ятники, меморіальні об’єкти, меморіальні дошки та їхні частини, що пов’язані з РФ та колоніальною спадщиною окупаційних режимів.

11:32 Біля входу в парк Рильського, що під мостом, з боку вулиці Бурмістенка, з'явилося маленьке диво - новий мурал.

11:15 Гарячу машину загасили за 40 секунд: "КОРД" Київщини врятував місцевих жителів від пожежі.

11:07 Kalush Orchestra показали кліп на пісню "Stefania", який було знято у Бучі, Ірпені, Гостомелі та Бородянці. 

https://youtu.be/Z8Z51no1TD0

11:03 У Києві в Шевченківському районі відкриють новий центр реабілітації дітей з інвалідністю.

10:38 Поїзд 43 Київ — Івано-Франківськ в розкладі цього року офіційно стане "Стефанія Експресом", повідомив голова правління "Укрзалізниці" Камишін. "Вокзали Києва, Калуша, та Франківська будуть вітати цей поїзд піснею "Стефанія". До речі, це буде перший у світі поїзд, названий в честь мами" — сказав він.

09:22 Під Києвом напідпитку жінка вилетіла з дороги та знесла огорожу. Як повідомили поліцейські, у селі Калинове затримали 53-річну жінку, яка керувала напідпитку автомобілем Mersedes-Benz S 450.

06:30 Ще одна парафія на Київщині перейшла з Московського патріархату до ПЦУ. Йдеться про прихід святого великомученика Георгія Побідоносця села Мотижин.

05:56 За оцінкою фахівців Мінекономіки та KSE, російські окупанти завдали Бучі збитків, у розмірі 449 млн доларів. Внаслідок нападу постраждали понад тисячу будинків, повідомив мер міста Анатолій Федорук.

Нагадаємо, 13 травня жителі кількох районів столиці чули вибухи. Але городян поспішили заспокоїти - у передмісті Києва проводили розмінування.

Вас також можуть зацікавити новини: